In ‘What’s New?’ brengen we elke twee weken leuk en positief nieuws uit eigen land! Lees hier over mooie initiatieven, lach om gekke verhalen en pink een traantje weg bij liefdevolle momenten.

Make-up-talentenjacht voor kinderen.

Houd jij van make-up en kijk jij ook altijd naar tutorials op YouTube? Dan hebben wij leuk nieuws voor jou! Bekende YouTuber en Instagrammer Nikkie de Jager, wordt de presentatrice van Make-up Cup. Dat is een nieuw programma waarin ze op zoek gaat naar de beste make-up-artiest van Nederland.

In het programma nemen tien kinderen het tegen elkaar op in allerlei opdrachten. Bekijk het voorproefje hier . De eerste aflevering is 9 januari om 18.30 uur op NPO Zapp.

 

Sportclubs organiseren eigen ‘lockdown-cup’

Door de corona-maatregelen, is het voor veel kinderen niet mogelijk om sporten zoals handbal, voetbal of hockey uit te beoefenen en kunnen al weken geen wedstrijden spelen. Sommige clubs hebben daar iets op bedacht: zij organiseren toernooien voor hun eigen teams. Ook AFC IJburg in Amsterdam doet dat.

Veel kinderen zijn blij dat ze nu alsnog wedstrijden kunnen spelen. Bijvoorbeeld zodat hun conditie niet achteruit gaat en ze zich minder vervelen. Wil je zien hoe onze Talentjes actief blijven ? Ga da naar onze Instagram en laat ons vooral weten hoe jij actief blijft!

 

Nederlandse Dounya (14) scoort internationale hits

In Mei 2020 bracht Chris Brown een nummer uit met rapper Young Thug genaamd ‘Go Crazy’. Een nummer dat al vrij snel een enorme succes blijkt te zijn, met meer dan 250 miljoen streams in 3 maanden!. Maar wat nog bijzonder en eigenlijk nog cooler is, is dat de melodie van het nummer geproduceerd is door veertienjarige Dounya uit Nederland!

De Nederlandse Dounya (oftewel Young Dounya) is 14 jaar en in Nederland nog niet heel bekend. Toch werkt ze al samen met grote Amerikaanse artiesten en ze is met het nummer genomineerd voor verschillende prijzen.

Het is echt onwerkelijk. Dit was echt mijn allergrootste droom. Dat het gewoon een hit is, dat had ik echt niet gedacht.

Waarschijnlijk gaan we in de toekomst nog veel van Young Dounya horen. Ze werkt op dit moment samen met Jason Derulo, Young Thug en Famke Louise.